top of page
youtube_channel-art_expeditie_v6(2021)_b

geschiedenis 
gaat met 

zijn tijd 
mee

eXpeditie gaat over archeologie, geschiedenis & cultuur, natuur & wetenschap, mensen & folklore, sagen & legenden, mysteries en meer.

Logo eXpeditie, een jeugddocumentaireserie over archeologie, geschiedenis en cultuur, natuur en wetenschap, mensen en folklore, sagen en legenden, mysteries en meer.

In een wereld die alsmaar complexer wordt, maken een archeologe en een YouTuber een reis door het verleden om het heden te begrijpen en de toekomst vorm te geven.

eXpeditie is een serie over geschiedenis, archeologie en cultureel erfgoed voor het hele gezin, met een accent op de jeugd. In 2022 werd eXpeditie genomineerd voor een Cinekid Award in de categorie Beste Nederlandse Non-Fictie Serie.

eXpeditie geeft je meer van de programma's waar jij van houdt. Ontdek meer!

Presentatie

Benjamin Peeters is een Nederlandse YouTuber wiens muziekvideo’s in 2017 en 2018, na werk van Arjan Lubach en Enzo Knol, in de top 3 en top 5 van best bekeken Nederlandse YouTube-video's van het jaar belandden. Zijn meest succesvolle video's zijn miljoenen keren bekeken.

Donna Dieperink is een archeologe met een passie voor publieksarcheologie. Eerder was ze werkzaam voor de Nationale Archeologiedagen en National Geographic Channel.

PARTNERS.

eXpeditie werkt samen met lokale en regionale overheden, erfgoedinstellingen en andere organisaties op het gebied van archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed, in Nederland en België.

In samenwerking met 30+ partners presenteert eXpeditie archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed op evocatieve wijze bij uiteenlopende doelgroepen.

Samenwerken?

Vertel ons over uw expeditie

bottom of page